Så putsar du fönster

Förutsatt att du har minst grunderna i verktyg (hink, gummiskrapa, tvättpäls, och trasa) kommer jag nu beskriva hur man faktiskt använder dem.

 1. Fyll hinken till ungefär hälften eller lite mindre med kallt vatten. Varmt vatten gör vattnet avdunstar för snabbt. Lägg några strålar diskmedel i vattnet, eller applicera rengöringsmedlet direkt på den våta tvättpälsen.

2. Gnid den våta tvättpälsen på fönstret. Börja gnugga på fönstret med pälsen för att smutsen ska lossna. Nu är det dags att skrapa bort några fläckar med rakbladskrapan. Om du behöver använda rakbladskrapan, se till att bara passera bladet i riktning framåt, inte skrapa bakåt – det kan dra smuts, cement etc. över glaset och orsaka repor.

3. Ta fram gummiskrapan. Låt oss anta att du är högerhänt. Håll handtaget på skrapan i höger hand med tummen halvvägs mellan toppen och sidan. När du placerar den på glaset, vill du ha det i rätt vinkel.

4. Vi måste också ha rätt tryck på glaset. Du kan egentligen bara räkna ut detta med erfarenhet. För lätt tryck kan leda till att gummiskrapan ”släpper”, för hårt och det blir svårt att flytta runt. Försök att hålla ett konstant tryck hela tiden.

5. Nu är du redo att ”skvissa” bort allt vatten med gummiskrapan. Börja längst upp till vänster och rör dig med en orm rörelse ner till fönstrets kant. Se till att gå ända in till kanterna. Med lite övning kommer du att kunna hantera detta utan att få vatten märken kvar i mitten av fönstret.

6. Det är nästan omöjligt att putsa ett fönster utan att behöva torka kanterna. Även proffsen behöver göra detta! Det är där mikro-fiber duken kommer in den är bra för att bli av med vatten märken var som helst på glaset. Använde en torr trasa/mikro fiber duk. Sen kan bara lägga den i tvättmaskinen när den är för blöt eller smutsig. Jag går igenom en eller två trasa/mikro fiber duk per hus, men nybörjare kommer normalt att behöva några fler.

7. Använd en trasa för att torka upp allt vatten utspillt på fönsterbrädan och golvet. Om det finns några andra märken, såsom små insekts märken eller smutsiga finger märken som inte riktigt kommit ut, ge det en gnugga med en ren del av mikro-fiber duken, eller börja igen med tvättpälsen.

Det är det! Dina fönster kommer bli glasklara!

Denna Guide kan komma väl till pass vid exempelvis en flyttstädning, eller en fönsterputsning.

TIPS: Välj ett abonnemang!

ALLT DETTA ­INGÅR I VÅRT FÖNSTERPUTS­ABONNEMANG


 Alltid skinande rena fönster
 Enkelt & smidig
 Billigt
 Superenkelt att pausa
 Inga bindningstider
 Inga dolda avgifter
 Det som ingår i grundpriset täcker behoven hos 90% av våra kunder


 • SKINANDE RENA FÖNSTER
  På Magdas Fönsterputs har vi mer än 20-års erfarenhet av professionell fönsterputsning, och vi vet därför precis hur vi ger dig de skinande blanka och rena fönster du önskar helt utan något besvär för dig. Och naturligtvis till ett riktigt bra pris.
 • REGELBUNDNA BESÖK
  Vi jobbar med enkla och tydliga besöksschema för alla områden vi besöker, med automatiska pauser under julen och sommarledigheterna. Men inte nog med det, vi skickar också alltid en SMS-påminnelse dagen innan vi putsar dina fönster.
 • MER ÄN NÖJD-GARANTI
  Nöjda kunder vill alla ha, men vi vill att du blir mer än bara nöjd! Vår förhoppning är att du blir så belåten med resultatet att du också rekommenderar oss till alla dina grannar. Och det är därför vi alltid jobbar för att erbjuda Skånes bästa fönsterputsabonnemang
 • PAUSA NÄR DU VILL
  Hos oss går det utmärkt att pausa ditt abonnemang precis när du vill. Så skall du resa bort eller kanske ta ett sabbatsår så är det absolut inget problem. Med ett enkelt SMS skjuter du upp fönsterputsningen till nästa gång vi besöker ditt område.
 • INGEN BINDNINGSTID
  Naturligtvis har vi ingen bindningstid heller. Varför skulle vi ha det, när vår affärsidé snarare är att överträffa dina förväntningar. Snåriga avtal passar bättre för företag som inte litar på värdet och kvalitén av den service som de själva erbjuder.
 • ALLTID FAST PRIS
  90% av våra kunder klarar sig med det prispressade bas-abonnemangspriset, men vi har naturligtvis även tilläggstjänster för de som behöver lite extra. service. Alltid till ett fast pris, och alltid utan dolda avgifter. Annars vore det inte Skånes bästa fönsterputsabonnemang.

DET BÄSTA FÖNSTERPUTSABONNEMANGET ÄR ENKELT, BILLIGT OCH BEKYMMERSFRITT

x