6 tips när du ska putsa fönstren

Här kommer lite gedigna tips gällande fönsterputs från våra experter, för dig som vill putsa dina egna fönster.

Ett av de bästa fönsterputsmedel är faktiskt bara ljummet vatten med en matsked diskmedel i. Diskmedlet löser upp smutsen på rutan bra och gör fönstren rena och fina.

Om man vill ha riktigt bra resultat kan man tillsätta en deciliter ättika i det ljumna vattnet. Ättikan löser upp ingrodd smuts på fönsterglaset och du får ett skinande resultat.

Tvätta fönstret ordentligt med ditt fönsterputsmedel, använd en bra tvättsvamp eller en trasa av mikrofiber. Se till att det skummar ordentligt så att du får ordentligt lödder på hela rutan.

Använd en bra fönsterputsskrapa. Gummit på fönsterputsskrapan torkar och den blir dålig om den legat ett tag. På vissa skarpor kan man byta ut gummit så slipper man köpa en helt ny. Dra skrapan med ett lagom hårt tryck uppifrån och ner när du putsar fönstret.

Tänk på att ha många torra handdukar tillhands som du kan torka skrapan torr med mellan dragen så slipper du en massa vita ränder på dina nyputsade fönster.

Putsar du fönster i varmt solsken gäller det att vara snabb, annars hinner vattnet på rutan torka innan du hunnit dra av det med fönsterputsskrapan. Är det kallt väder ute när du ska putsa går det bra att hälla i lite T-röd i vattnet och sen är det bara att putsa fönstren.

Lycka till med fönsterputsen och hoppas dina fönster blir gnistrande rena!
PS. Glöm att inte att vi utfört fönsterputsning i Kristianstas och Malmö, och även på flera andra håll i Skåne, använd länkarna nedan:

https://magdasfonsterputs.se/fonsterputsning-kristianstad/
https://magdasfonsterputs.se/fonsterputsning-malmo/

TIPS: Välj ett abonnemang!

ALLT DETTA ­INGÅR I VÅRT FÖNSTERPUTS­ABONNEMANG


 Alltid skinande rena fönster
 Enkelt & smidig
 Billigt
 Superenkelt att pausa
 Inga bindningstider
 Inga dolda avgifter
 Det som ingår i grundpriset täcker behoven hos 90% av våra kunder


 • SKINANDE RENA FÖNSTER
  På Magdas Fönsterputs har vi mer än 20-års erfarenhet av professionell fönsterputsning, och vi vet därför precis hur vi ger dig de skinande blanka och rena fönster du önskar helt utan något besvär för dig. Och naturligtvis till ett riktigt bra pris.
 • REGELBUNDNA BESÖK
  Vi jobbar med enkla och tydliga besöksschema för alla områden vi besöker, med automatiska pauser under julen och sommarledigheterna. Men inte nog med det, vi skickar också alltid en SMS-påminnelse dagen innan vi putsar dina fönster.
 • MER ÄN NÖJD-GARANTI
  Nöjda kunder vill alla ha, men vi vill att du blir mer än bara nöjd! Vår förhoppning är att du blir så belåten med resultatet att du också rekommenderar oss till alla dina grannar. Och det är därför vi alltid jobbar för att erbjuda Skånes bästa fönsterputsabonnemang
 • PAUSA NÄR DU VILL
  Hos oss går det utmärkt att pausa ditt abonnemang precis när du vill. Så skall du resa bort eller kanske ta ett sabbatsår så är det absolut inget problem. Med ett enkelt SMS skjuter du upp fönsterputsningen till nästa gång vi besöker ditt område.
 • INGEN BINDNINGSTID
  Naturligtvis har vi ingen bindningstid heller. Varför skulle vi ha det, när vår affärsidé snarare är att överträffa dina förväntningar. Snåriga avtal passar bättre för företag som inte litar på värdet och kvalitén av den service som de själva erbjuder.
 • ALLTID FAST PRIS
  90% av våra kunder klarar sig med det prispressade bas-abonnemangspriset, men vi har naturligtvis även tilläggstjänster för de som behöver lite extra. service. Alltid till ett fast pris, och alltid utan dolda avgifter. Annars vore det inte Skånes bästa fönsterputsabonnemang.

DET BÄSTA FÖNSTERPUTSABONNEMANGET ÄR ENKELT, BILLIGT OCH BEKYMMERSFRITT

x